Hymbach Homepage
Hymbach Introductie
Profiel Yana Dijkstra
Alternatief Psychotherapeut - Magnetiseur - Paragnost
Leren uittreden, astraal reizen en nog veel meer!
De reis die transformeert en uw leven zal veranderen!
Hypnose Therapy
Overzicht Tattwa Trainers
Haal de kennis uit uzelf, vergeet de boeken!
Medicijnwiel
Programma
Boeken en Kaarten
Contact Hymbach
Links
Tattwa kaart van de week
 


PROFIEL: YANA DIJKSTRA

 

Mijn naam is Yana Dijkstra, ik ben geboren op 31 augustus 1952.

Esoterie heeft al mijn interesse sinds ik 13 jaar was. Het was toen, dat ik voor het eerst in aanraking kwam met een informatie folder van de AMORC. Een eeuwen oude mystieke orde die kennis doorgeeft vanuit de oude Mysteriescholen.Op dat moment had ik niet de middelen en de mogelijkheid om hier iets mee te doen. Jarenlang ging het folder met mij mee, tot ik het in één van mijn verhuizingen kwijt ben geraakt.

Het was in 1992, ik was net veertig geworden, wanneer ik weer in contact kom met de AMORC en besloot lid te worden en de studie te volgen. Na het behalen van een aantal graden heb ik na 16 jaar lidmaatschap er even afstand van genomen. Deze studie heeft mij veel inzichten gegeven, het voelde als thuis komen. Eindelijk stonden hier de woorden die ik al zolang wist maar nooit kon verklaren. Deze studie heeft mij zeker geholpen mij te ontwikkelen en het heeft mijn inzichten verruimd.

Het is nooit mijn intentie geweest om les te gaan geven.

Famous Art School - gediplomeerd reclametekenaar en illustrator, hoe kom je dan in dit circuit?

Voordat ik mij bezig ben gaan houden met het doorgeven van mijn spirituele kennis en het begeleiden en helen van mensen was ik werkzaam als beeldend kunstenaar, reclametekenaar en illustrator.

Het is nooit mijn intentie geweest om les te gaan geven in deze materie, maar mijn hogere zelf dacht daar duidelijk anders over. Toen ik in 1983 naar Indonesië vertrok voor een verblijf van 3 jaar, had ik vlak voor mijn vertrek een set Tarotkaarten gekocht, echter zonder een boek met informatie hier over. Gedurende mijn verblijf daar heb ik de tijdgenomen om deze kaarten eens te onderzoeken en ik ontdekte al snel dat ik er mee kon communiceren. Ook ontdekte ik dat ik daarvoor geen kennis van buitenaf nodig had omdat het een kennis is die opgesloten ligt in ons zelf. Deze kennis ligt wachten tot wij er gebruik van maken. Het communiceren met de kaarten hebben mij door veel hoogte en dieptepunten heen geholpen. Ik was altijd verzekerd van een eerlijk en oprecht antwoord. In mij was nog geen behoefte om dit te delen met anderen, waardoor ik het lange tijd alleen voor mijzelf heb gehouden. Hier kwam omstreeks 1995 verandering in toen ik in een moment van bezinning voor één van mijn pas afgemaakte schilderijen stond. Iets in mij stelde de vraag “is dit wat je wilt doen in de komende twintig jaar, praten vanaf het canvas? Er kwam vrijwel meteen een antwoord van diep binnen in mij, wat zei “nee, ik wil dichter bij de mensen, meer direct iets met ze doen”. Hierna werd de communicatie lijn verbroken en vergat ik het incident.

Nog geen maand later kon ik van de éne op de andere dag niet meer schilderen. Als schilder bekend met periodes waarin je bron tijdelijk opgedroogd is en er nog geen nieuwe aangeboord is, maakte ik mij hier in eerste instantie geen zorgen over. Maar dit keer was het anders, zelfs de meest technische vaardigheden die ik tijdens mijn opleiding reclametekenen had geleerd werkte niet meer. Hier was meer aan de hand, en opeens herinnerde ik mij de innerlijke dialoog van de maand daarvóór. Ik begreep dat mijn leven weer een nieuwe wending zou nemen en dat het voor mij belangrijk was om mee te gaan met deze nieuwe koers.

Na dat angst, paniek en boosheid kort om aandacht vroegen, realiseerde ik mij dat ik een blanco blad voor mij had waarin alles mogelijk was. Mijn hele leven heb ik kunstenaar willen zijn. Als kind antwoordde ik op de vraag wat ik wilde worden: “kunstenaar of psychiater” Aan dat laatste had ik echter nooit aandacht besteed. Voor mij stond vast dat ik kunstenaar zou worden en daar waren mijn opleidingen ook op gericht.

Het daarop volgende jaar bracht mij op het pad van de hulpverlening en het is daar waar ik mijn paranormale vermogens pas echt ging ontdekken. Maar ook hoe weinig ik ervoor beschermd was. Vallen en opstaan leerde mij om mijn vermogens niet weg te duwen maar op een goede manier te gebruiken zonder mijzelf hierin te verliezen of op de vlucht te slaan. Mijn helder voelendheid en helderwetenheid gaf mij het gevoel met een antenne op mijn hoofd te lopen, die alles wat maar in de buurt komt opvangt. Hier worden niet alleen je zintuigen mee belast, maar het is ook een intensief fysiek gebeuren. Kortom het is druk, heel druk. Dit is de reden waardoor mensen met deze gave zich vaak terugtrekken uit het sociale gebeuren, wat zelfs kan resulteren in pleinvrees.

Ik vond het fascinerend en belastend tegelijk, maar koppig als ik ben wilde ik hier alles van weten. Je wordt niet voor niets met het sterrenbeeld Maagd geboren, voor mij betekende dat analyseren tot op het bot. Ik observeerde mijzelf voorddurend, zag mij vallen en weer opkrabbelen en zag hoe ik dat deed. Ik leerde veel in die tijd, ik kon terug kijken in mijn leven en begreep wat ik toen niet had begrepen. Het pad bracht mij 1996 in contact met een workshop wat de naam droeg “tekeningen in de hulpverlening”mijn altijd aanwezige kunstenaars ziel zag hier onmiddellijk een mogelijkheid in maar dat liep anders. Vanaf de eerste opdracht begreep ik wat ze hiermee bedoelde en ik realiseerde mij dat het dat was, wat ik mijn tarot kaarten deed. Toen kwam de vraag “wat, weet ik eigenlijk van de Tarot”? Thuisgekomen ben ik gaan zitten en heb alles wat ik wist van de tarot opgeschreven. Een week heeft het geduurd, ik schreef en herschreef en toen ik het later terug las begreep ik niet dat ik het had geschreven. Na een week lag op mijn tafel een complete Tarot cursus. In een roes ben ik verder gegaan, heb een folder gemaakt. Het vervolgens naar een aantal kranten gestuurd met het verzoek hierover iets te plaatsen. Eén krant wilde een interview en wijdde een halve pagina aan dit onderwerp met foto. De studenten melden zich aan en ik kon beginnen. Na de beginners cursus wilde iedereen verder en er kwam een cursus voor gevorderden. Dit heeft zich steeds verder uitgebreid met verschillende meditatie cursussen en andere cursussen zoals te zien is op de website.

Alternatief Psychotherapeut- Magnetiseur-Paragnost.

Sinds 1996 ben ik werkzaam als Alternatief Psychotherapeut- Magnetiseur-Paragnost. Dit is de naam die ik er uiteindelijk maar aan heb gegeven, het werk is zoveel omvattend wat ik doe dat het moeilijk is om hier een etiketje op te plakken. Vanuit mijn eigen ervaring ontstond voor mij de behoefte anderen hierin helderheid, maar vooral plezier te kunnen laten ervaren. Angst en onwetendheid, is een van onze grootste blokkades en angst is onze slechtste raadgever.

Paranormale gave is eigenlijk een hele, normale gave. Iedereen heeft het maar het is meestal niet ontwikkeld of ver weggestopt door traumatische ervaringen. Vaak hebben we geen of nauwelijks een herinnering aan die trauma’s, omdat ze plaatsvinden op heel jonge leeftijd.

Vanuit mijn eigen ervaring ontstond voor mij de behoefte anderen hierin helderheid, maar vooral ook het plezier te kunnen laten ervaren van deze gaven.

Mensen met deze gave zijn vaak eigenwijs en lossen liever alles zelf op, ze hebben er een hekel aan afhankelijk te zijn van iemand anders. Mijn cursussen zijn hierop gebaseerd, zelf doen, zelf ontdekken, anders zien, anders luisteren, anders ervaren, maar vooral groeien.

In mijn praktijk maar vooral ook tijdens mijn cursussen ‘Meditatie, Tarot, Medicijnwiel en Tattwa, -allemaal hulp middelen om bij jezelf te komen om jezelf te leren kennen en je te ontplooien- begeleid ik veel mensen met paranormale gaven. Ze leren die te ontplooien en ermee om te gaan op de juiste manier zodat ze meer plezier dan belasting ervaren.

Inzicht verkrijgen in jezelf begint met jezelf leren kennen. Echt leren kennen.


naar het begin van de pagina

 
 
 
Hymbach Nieuws
 
 
 
website ontworpen door Nescio